OMGEVING


In de omgeving is heel veel te doen en te zien.

Het strand van Callantsoog ligt op 15 autominuten. Het dorpje zelf is heel gezellig met winkeltjes en restaurantjes. Bij het VVV vindt U info over wandel en fietstochten en nog veel meer.

 

Even ten zuiden van Callantsoog ligt het Zwanenwater. Een natuurgebied van duinen, vlakten, moeras, dennenbos,  2 meertjes. Vereniging Natuurmonumenten beheert het gebied. Via wandelroutes van 2 of 4 -1/2 km krijg je een beeld van het landschap, planten en vogels. Honden niet toegestaan.

 

In het plaatsje ’t Zand, vindt U een eendenkooi.

 

In Schagen is elke week de west friese folklore markt. Oude dansen, oude Noord Hollandse klederdrachten enz. (alleen in het hoogseizoen)

 

De Broeker veiling in Broek op Langedijk, waar je zelf groenten kunt veilen en een rondvaart kunt maken in het duizend eilanden gebied.

 

Er is een floratuin in Julianadorp, waar U bijzondere bollen en bloemen vindt, ook te koop.

 

Vanuit den Oever wordt een robbentocht georganiseerd.

 

In Den Helder vindt U de donkere duinen met een kinderboerderij, eendenvijver, speeltuin, uitkijktoren en een mooi bos om te wandelen.

 

In Den Helder kunt U ook een zeehondensafari boeken op zaterdag en zondag in juli en augustus.

 

Ook het marinemuseum in Den Helder, waar U een kijkje kunt nemen in een onderzeeboot , is aan te raden, evenals het reddingmuseum, waar je windkracht 10 kunt ervaren of een aanvaring in de mist. Rondvaart in een reddingsboot.

 

Fort Kijkduin in Den Helder is een gerestaureerd fort uit de tijd van Napoleon met een museumgedeelte en een noordzee aquarium.

 

De Orangerie in Den Helder is een bezoek zeker  waard.

Hier zijn verschillende soorten prachtig aangelegde tuinen te bekijken.

 

De veerdienst van Den Helder brengt U ieder uur naar het eiland Texel, duur: ong. 20 minuten. Op Texel kunt U fietsen huren, het eiland rondfietsen of naar de mooie stranden gaan. Er zijn leuke kleine dorpjes met restaurantjes en winkeltjes.

 

Er liggen diverse golfterreinen in de nabije omgeving. bv. in Winkel, Dirkshorn, Julianadorp 70 par, Spaarnewouden 54 holes.

 

In Enkhuizen is het sprookjes wonderland. Allerlei sprookjes zijn hier nagebouwd, er is een grote speeltuin en de kinderen kunnen in bootjes een rondje varen.

Hier kunt U ook het zuiderzee museum bezoeken.

 

Als het een dag niet zulk mooi weer is kunt U met de kinderen naar het overdekte speelparadijs de Goudvis gaan in St. Maartenszee.

 

Een dagexcursie naar Amsterdam ligt in de mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook met eigen vervoer naar Amsterdam om daar een dagje rond te zwerven, ongeveer 50 km.

 

Kortom, vertier genoeg !!

En dit is nog maar een korte impressie van alle mogelijkheden.